Vacanțele de vară pot implica adesea o mulțime de planificari, dar puțini oameni se gândesc să includă sănătatea lor în aceste pregătiri. Dr Lucy Williamson, specialist în sănătatea intestinului și nutriționist, a remarcat că este o pantă rapidă pentru a se transforma vacanțe uşoare într-un „coșmar al sănătății care strică pauza” și a împărtășit câteva alegeri și schimbări simple care ar putea atenua problemele de sănătate în străinătate.
Expertul a remarcat că călătoria în sine poate face ravagii asupra unui corp nepregătit, deoarece schimbarea dietei, rutinei, fusului orar și zborul poate „afecta negativ intestinul și digestia” și văd multe persoane care suferă de constipație sau diaree a călătorilor, ceea ce CDC a numit „cea mai frecventă boală legată de călătorii”.
Dr. Williamson i-a sfătuit pe turiştii dornici să-şi abordeze sănătatea intestinală înainte de a pleca de acasă: „Mâncarea unei varietăţi mai mari de plante este singurul, cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a ne hrăni sănătatea intestinală. De ce merită asta? Cea mai mare parte a sistemului nostru imunitar se află în peretele nostru intestinal, așa că îngrijirea miliardelor de microbi intestinali benefici ne ajută cu adevărat să ne dezvoltăm rezistența la acești insecte de vacanță.”
Pentru cei care doresc să strălucească în escapadele lor de vară, expertul a subliniat modul în care dieta poate afecta pielea unei persoane, sfătuind să urmeze: „Regula generală este cei 3P – 1. Probiotic 2. Prebiotic și 3. Polifenoli”. Ea a explicat că probioticele se găsesc în alimente fermentate precum iaurtul și varza murată, în timp ce o mare varietate de plante oferă prebiotice ample.
În cele din urmă, pentru o umplere cu polifenoli, medicul a sfătuit: „Antioxidanții din toate fructele și legumele colorate, cum ar fi fructele de pădure, sfecla roșie și cartofii dulci, sunt combustibil pentru racheta microbilor noștri buni intestinali. Uleiurile vegetale sunt o modalitate fabuloasă de a obține și vitamina E care îmbunătățește pielea – bucurați-vă de ulei de măsline pe salate sau folosiți ulei de rapiță presat la rece pentru prăjire.”
Odată ajuns la aeroport, probabil cea mai stresantă parte a unei vacanțe, Dr. Williamson a recomandat să faci niște exerciții de respirație pentru a rămâne la curent cu starea ta mentală și să te hidratezi în avion pentru a ajuta la schimbările nenaturale prin care trece un corp în zbor. Ea a explicat: „Schimbările presiunii aerului pot modifica echilibrul apei între țesuturile din corp, ducând adesea la umflare sau balonare, dar poate face și mediul intestinal să devină mai apos.
„O cantitate decentă de fibre în micul dejun, cum ar fi terciul, ar putea fi utilă pentru a absorbi apă suplimentară și, prin urmare, pentru a evita mișcările excesive ale intestinului. De asemenea, alcoolul poate deranja echilibrul apei în timpul zborurilor, așa că încercați să-l evitați, oricât de tentant ar fi un toast de sărbătoare.”
În timpul vacanței, Dr. Williamson le-a recomandat vacanțelor să profite la maximum de locația lor respectând mâncărurile locale, de sezon, luând puțină vitamina D de la soare la primele ore sau după-amiaza târziu și păstrând un interval de 12 ore peste noapte între mese pentru a-și păstra intestinul. în linie. De asemenea, ea a sfătuit cu fermitate unul dintre cele mai comune obiceiuri de vacanță: exagerarea cu vinul.