Oamenii nerecunoscători NU pot fi fericiți: 10 ingrediente indispensabile pentru fericire

Când oamenii sunt întrebați ce își doresc de la viață, fericirea este de obicei în fruntea listei lor. Cu toate acestea, fericirea nu este un „loc” specific în care poți ajunge după realizarea unui anumit scop. Este mai degrabă o alegere, o stare de spirit și un mod de viață. Prin urmare, există anumite premise care duc la ceea ce numim fericire. Să aruncăm o privire asupra celor zece ingrediente indispensabile pentru atingerea acestei stări. Crede-mă, totul este de fapt mult mai simplu decât pare.

SĂNĂTATEA

Tuturor dintre noi ni se oferă o varietate de corpuri la naștere, iar unii oameni, din mai multe motive, nu sunt deosebit de mulțumiți de ele. Cu toate acestea, corpul nostru ne aparține și trebuie să avem grijă de el. Se spune că sănătatea este mai valoroasă decât bogăția. Amintiți-vă, dacă sunteți sănătos, aveți o viață grozavă.

RECUNOȘTINȚĂ

În căutarea bogăției materiale, oamenii uită adesea de ceea ce au și consideră alte lucruri ca fiind valoroase, deși nu este cazul. A te simți recunoscător pentru viața pe care o ai și poți fi la fel de mulțumit de viață ca oamenii cu bogății foarte mari. Învață să spui „mulțumesc” pentru fiecare zi pe care o trăiești. Sincer să fiu, oamenii nerecunoscători nu pot fi fericiți. Dacă ar exista o formulă evidentă pentru fericire, recunoștința ar fi valoarea constantă.

NU TE STRESA DIN CAUZA LUCRURILOR MĂRUNTE

În loc să te stresezi pentru fleacuri, înțelege că multe lucruri din această viață nu înseamnă absolut nimic și nu te afectează în niciun fel. Ai oameni care te iubesc? Ai un acoperiș deasupra capului? Mănânci bine? Ești sănătos în general? Da, da, da și da? Ei bine, majoritatea celorlaltor lucruri care vă ocupă mintea sunt fleacuri. Renunțați să vă faceți filme în cap.

SPERANŢĂ

Speranța este vitală pentru fericire, mai ales într-o viață plină de probleme și cauze de îngrijorare și anxietate. A avea speranță – poate fi cel mai greu lucru de făcut, mai ales atunci când ai cea mai mare nevoie. Însă, în același timp, speranța este unul dintre acele sentimente pe care le ai și de care este greu să scapi. Și, să fiu sincer, atunci când ea moare, atunci corpul fizic nu mai are un stimulent să trăiască. Amintiți-vă de mantra: mai puține griji, mai multă speranță, mai multă fericire.

IERTARE

Și aceasta este o știință foarte dificilă, mai ales dacă reacționați exagerat la nedreptate sau purtați ranchiună pentru o lungă perioadă de timp. Dar viața este de fapt indecent de scurtă și o concentrare constantă asupra negativului nu va duce niciodată la ceva constructiv. Fericirea prin natură poartă o sarcină pozitivă. Nu putem fi fericiți și supărați în același timp.

GENEROZITATE

Ceea ce este al tău nu este niciodată exclusiv al tău – orice dar sau lucru material pe care îl ai este cu adevărat valoros doar atunci când îl împărtășești cu ceilalți. Oamenii fericiți cunosc magia de a fi darnici și generoși.

INTROSPECŢIE

Introspecția sau auto-observarea este capacitatea de a scăpa de zgomotul în exces din cap, sau mai degrabă, de gândurile rele cărora le place să rătăcească acolo. Uneori ni se pare că trebuie să demonstrăm constant ceva oamenilor din jurul nostru. Dar când oprim ceea ce este de prisos, începem să vedem adevărata frumusețe a lumii și sensul vieții.

ECHILIBRU

Avem nevoie de anumite activități pentru a ne ocupa și a ne relaxa. Învață să găsești armonia interioară prin lectură, hobby-uri, atenție față de cei dragi. Devenim mai fericiți atunci când nu numai că ne iubim pe noi înșine și nevoile noastre, dar suntem și capabili să-i influențăm pozitiv pe alții.

AJUTĂ PE ALȚII

Această acțiune vine sub mai multe forme, de la ajutorul unui străin de pe stradă până la eforturile globale de a îmbunătăți lumea noastră. Înțelegerea faptului că faci parte din întreaga umanitate și că poți contribui la supraviețuirea și prosperitatea acesteia poate fi, de asemenea, o sursă mare de satisfacție și fericire.

RÂZI

Viața, pe de o parte, este trecătoare, dar poate fi și o călătorie plăcută dacă știi să o percepi pozitiv. Da, vei avea dezamăgiri, eșecuri, despărțiri și lacrimi. Dar dacă ai această calitate uimitoare numită simțul umorului, vei fi fericit, pentru că numai oamenii fericiți pot râde sincer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *