Privești în oglindă și realizezi că ceva nu este în regulă. La urma urmei, au apărut totuși unele modificări ale feței și nu poți înțelege care este problema, dar se observă imediat că fața a devenit tristă. Totul este destul de simplu – colțurile buzelor sunt coborâte. Dar de ce s-a întâmplat asta? Ce să faci ? Și cum poți ridica colțurile buzelor cu un exercițiu de masaj? Hai sa vedem.
DE CE COLȚURILE BUZELOR TIND SĂ COBOARE ȘI CUM SĂ FACEM FAȚĂ ACESTEI SCHIMBĂRI ?
Există un număr mare de factori care fac ca colțurile buzelor să cadă. Acestea sunt expresii faciale active, sunt emoții negative. La urma urmei, când tragem colțurile buzelor în jos, atunci cel mai adesea trăim emoții triste și negative, nu suntem fericiți, am văzut ceva nu foarte plăcut. Ca urmare, acționăm asupra mușchiului care este responsabil de lucrul cu colțul buzelor. Acest mușchi are un nume: Musculus depressor anguli oris sau pur și simplu mușchiul care coboară colțul gurii. Uneori, acest mușchi este numit „mușchiul tristeții”. Să aruncăm o privire asupra lui:
#1
După cum poți vedea, este un mic triunghi care merge de la marginea maxilarului inferior – este atașat de acesta, iar mușchiul însuși este țesut în colțul pielii lângă buză. Astfel, ea coboară colțul gurii în jos. Dar, în viața noastră, îl folosim prea des, facem diverse grimase – de exemplu, ai un obicei constant de a trage colțurile buzelor în jos. Da, uneori nici nu observi. Mușchiul se tensionează treptat, intră în spasm, iar de la spasm trece la hipertonicitate. Hipertonicitatea acestui mușchi mic sugerează că mușchiul nu se poate relaxa nici măcar în repaus atunci când nu faci nimic. Trec anii și mușchiul, realizând că nu mai are nevoie de o astfel de zonă pentru a finaliza sarcina, începe să se micșoreze și să se scurteze.
Și știm că fixarea lui începe de la pielea colțurilor buzelor. Imaginați-vă că mușchiul devine mai scurt și pielea cu buza începe să tragă împreună cu el, deoarece aceasta este sarcina sa imediată. Și vezi cum colțurile buzelor în fiecare an „plutesc în jos”. În plus, ne amintim că mușchii faciali ai feței (mușchii cărora un capăt este atașat de piele) sunt foarte strâns legați de starea emoțională a unei persoane, creierul. Așadar, un mușchi încordat care coboară colțurile buzelor îți va crea o dispoziție tristă, uneori o stare de nemulțumire și mormăială.
Ne dorim să putem ridica colțurile buzelor, iar acest lucru se poate face doar dacă mușchiul este relaxat. Când elimini tensiunea din acesta, colțurile buzelor vor începe treptat să se ridice.
#2
Și astăzi vom vorbi despre un exercițiu de masaj pentru asta. Vă permite doar să relaxați mușchiul care coboară colțurile buzelor și vă relaxați. Totodată vă îmbunătățiți starea de spirit și, în același timp, vă faceți fața mai veselă, colțurile buzelor vor cădea la locul lor.
Acest tip de masaj funcționează doar cu hipertonicitate musculară, dacă mușchiul s-a slăbit și și-a pierdut tonusul, atunci aceasta este o altă opțiune, dar în cazul unui mușchi care coboară buza inferioară, este foarte greu de obținut relaxarea musculara.
Înainte de a vorbi despre exercițiu, merită să spunem că este contraindicat în prezența unor probleme grave: răceli, limfadenită, herpes pe buze. În acest caz, practica presupune să discutați despre asta cu un specialist.
CUM SĂ FACI UN EXERCIȚIU DE MASAJ PENTRU A RIDICA COLȚURILE BUZELOR ȘI A SCĂPA DE ASPECTUL TRIST:
#3
EXERCIȚIUL ESTE DESTUL DE SIMPLU – TREBUIE SĂ STAI DREPT PE UN SCAUN, SĂ ȚII SPATELE DREPT, SĂ NU TE APLECI, UMERII TĂI SUNT LĂSAȚI PE SPATE.
– Prinde și trage colțurile buzelor în jos cu suficientă forță.
– Apoi, sub colțurile buzelor, puneți degetele mijlocii sau arătătoarele – direct pe mușchiul încordat. Sub colțul buzelor, vei observa mici bulgări de tensiune – acesta este mușchiul care coboară colțurile buzelor.
– Începeți să masați acest mușchi foarte ușor cu degetele.
– Masajul durează aproximativ 1 minut.
– Apoi ne relaxăm și ne odihnim.
Vei simți imediat câtă tensiune părăsește această zonă. Ce senzație de relaxare a buzelor în sine oferă acest masaj. Colțurile buzelor se vor ridica ușor de la sine. Și dacă faci asta mai des, atunci poți evita căderea colțurilor buzelor din cauza hipertonicității musculare. Astfel le poți ajuta să se ridice încet, dar sigur.