Reziliența reprezintă abilitatea de a depăși momentele dificile, de a lăsa în urmă rănile emoționale și de a privi către viitor. Este o abilitate pe care o are fiecare om și pe care poți și tu s-o dezvolți.
Înainte de a detalia care ar fi modalitățile de a cultiva reziliența și curajul, află un pic mai multe despre aceste concepte.
Deși reziliența este un termen înrădăcinat în domeniul psihologiei motivaționale, cuvântul își are originile în domeniul fizicii. Atunci când un material își pierde forma în urma unui impact sau a unei reacții chimice și este capabil să revină la forma inițială fără să se rupă sau să se fisureze, acesta reprezintă un exemplu clar de reziliență.
PUBLICITATE
Această proprietate fizică a fost preluată de psihologi deoarece și noi, oamenii, avem capacitatea de a ilustra acest tip de comportament: ne confruntăm cu diverse necazuri și greutăți, dar le facem față, iar la final devenim chiar mai puternici.
În articolul de azi te invităm să descoperi șapte modalități prin care poți implementa această metodă terapeutică.
Oricât de incredibil ar părea, datorită faptului că suntem organisme vii, suntem pregătiți din punct de vedere biologic să înfruntăm anumite probleme. Gândirea logică ne poate ghida în tot acest proces.
Acesta este un tip de renaștere care ne permite să depășim momentele dificile și să privim cu speranță spre ziua de mâine.