Spitalul Clinic Public San Carlos organizează primul Hackathon de Inteligență Artificială în sănătate

Primul Hackathon privind inteligența artificială (IA) în sănătate, care se desfășoară astăzi și mâine la Spitalul Public Universitar Clinic San Carlos din capitală. Această inițiativă urmărește promovarea progreselor tehnologice, creșterea gradului de conștientizare și formarea capitalului uman din domeniul medical în activitatea lor, identificând domenii care pot duce la o îmbunătățire a proceselor.

Ministrul Sănătății, Fátima Matute, a salutat astăzi cei peste 300 de participanți și a subliniat că „ne confruntăm cu o eră a schimbării care deschide posibilități inimaginabile de îmbunătățire a îngrijirii. Să avansăm în forme mai timpurii și mai precise de detecție, să îmbătrânim cu o calitate mai bună a vieții, să aplicăm tehnologii la bolile prezente și viitoare și să ne ducem cunoștințele la o limită de neconceput până de curând.”

El Hackathon de Inteligență Artificială Smart Health Este o competiție formată din 10 echipe multidisciplinare formate din profesioniști din domeniul sănătății, manageri și ingineri de specialitate cu experiență în dezvoltarea de idei și soluții digitale. Ei vor trebui să rezolve 10 provocări, printre care se remarcă deficitul de medicamente, agenți patogeni multirezistenți sau cercetarea clinică.

„Vorbim despre progrese care fac diferența și în management. Pentru că ne permit să măsurăm și să evaluăm, să prioritizăm și să adaptăm resursele la fiecare moment de îngrijire. Și luați decizii strategice mai bune”, a spus Matute, care a subliniat, de asemenea, că „Unitatea de inovare a institutului de cercetare Clínica San Carlos este un reper în domeniul telemedicinei, Date mareAI sau chirurgia robotică, în fruntea acestei inovații aplicate sănătății.”

Proiecte inovatoare ale Clinicii San Carlos

Clinica San Carlos are Centrul de sănătate inteligentăo platformă inovatoare și integratoare care servește ca centru multifuncțional de cercetare, simulare și formare, deschisă colaborării cu profesioniști, companii și instituții.

În această linie s-au dezvoltat proiecte precum Hikarimodel de suport decizional pentru experții în Psihiatrie; ODIN, o inițiativă europeană de a îmbunătăți cu ajutorul tehnologiei bazate pe inteligența artificială resursele umane și materiale care însoțesc pacientul pe tot parcursul procesului de îmbunătățire a îngrijirii clinice și a rezultatelor sănătății; fie AiCCESSconcentrat pe îmbunătățirea operației sigure la nivel global, în colaborare cu mai multe universități americane precum California, Rutgers sau Massachusetts Institute of Technology.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *