Chirurgia robotica pentru tratarea herniilor in cadrul MedLife

Chirurgia robotica pentru tratarea herniilor in cadrul MedLife

Cand doctorul da verdictul, „este nevoie de interventie chirurgicala”, in mintea pacientului pot incepe sa apara diferite griji si temeri. Care sunt riscurile? Cat dureaza pana ma recuperez? Oare cate zile va trebui sa lipsesc de la serviciu? Acestea pot fi doar cateva intrebari fugitive, insotite si de nevoia de a sti ca la final totul se va termina cu bine.

Asa cum azi citesti aceste randuri de pe ecranul unui laptop sau al unui smartphone si nu de pe ecranul unui monitor mare si greoi cu tub catodic, tocmai fiindca tehnologia a avansat, la fel se intampla si in medicina. In zilele noastre vorbim de chirurgia robotica. Mai precis spus, chirurgia clasica si chirurgia laparoscopica au fost devansate de chirurgia robotica.

Prin urmare, daca ai o problema de sanatate despre care medicul a zis ca necesita operatie, afla din acest articol care sunt avantajele chirurgiei robotice si de ce sa alegi o astfel de interventie, in detrimentul metodelor clasice.

Ce este chirurgia robotica?

Chirurgia robotica reprezinta avansul tehnologiei in medicina si este folosita pentru a realiza operatii minim invazive (cu incizii mici), pentru a trata afectiuni dintre cele mai diverse, urologice, ginecologice, digestive, toracice, bariatrice sau ale peretelui abdominal.
Robotul chirurgical da Vinci Xi reprezinta la ora actuala un echipament extrem de avansat, care ajuta chirurgul sa opereze cu vizibilitate marita, precizie si acuratete sporita.

Medicul chirurg sta asezat la o consola aflata langa masa de operatii. Aici are la dispozitie un ecran care ii ofera o imagine 3D de inalta definitie, astfel incat structurile anatomice pot fi vazute in cele mai mici detalii, imaginea fiind marita de pana la de 10 ori. Tot de la consola, chirurgul manipuleaza bratele robotului care incep sa se miste in timp real cu o precizie si finete uimitoare.
Astfel, cazuri complexe, care prin abord clasic sau laparoscopic sunt rezolvate cu dificultate, sunt duse la bun sfarsit cu succes folosind tehnologia robotica da Vinci Xi.

Care sunt avantajele chirurgiei robotice?

Beneficiile chirurgiei robotice sunt numeroase, atat pentru medic, cat si pentru pacient. Chirurgul are o vizibilitate mult mai buna, tremurul mainii este eliminat complet, bratele robotului actionand cu miscari precise, oferind acuratete absoluta a actului chirurgical.

Iata mai jos cele mai importante motive, pentru care sa discuti cu medicul tau optiunea chirurgiei robotice:
• interventia este minim invaziva, nu ai de ce sa iti faci griji in privinta rezultatului estetic; instrumentele robotice se introduc prin incizii de 8mm;
• riscurile chirurgicale scad semnificativ, in special riscul de sangerare sau leziuni ale organelor interne, date fiind miscarile de inalta precizie pe care robotul le face la comanda medicului chirurg;
• recuperarea in urma interventiei este rapida, deci spitalizarea este scurta, astfel ca nu va trece mult timp pana sa-ti reiei activitatile uzuale;
• durerea resimtita dupa operatie este mult mai mica decat in cazul chirurgiei clasice, fiind redusa la nivel de „usor discomfort”, prin urmare si tratamentul medical postoperator este mai scurt si mai bland.

Chirurgia robotica si tratarea herniilor

Hernia reprezinta un defect de perete abdominal prin care se exteriorizeaza sub piele un organ intraabdominal. Cel mai frecvent, herniile apar in zonele slabe ale abdomenului: regiunea inghinala, regiunea ombilicala si regiunea femurala.

Herniile sunt denumite dupa locul de aparitie: inghinala, femurala, ombilicala, epigastrica. Hernia inghinala se intalneste cel mai des din totalul imbolnavirilor de hernii. Aproximativ 1 din 4 barbati se va confrunta cu o hernie inghinala la un moment dat in viata. Este mai des intalnita la barbatii cu varsta de peste 40 de ani. [1]. O categorie aparte este reprezentata de hernia incizionala, sau eventratia, care apare printr-o cicatrice rezultata dupa o operatie anterioara.

In timp, herniile cresc in dimensiune si se pot complica prin strangularea organului herniat. Singura cale de tratament este interventia chirurgicala care implica refacerea peretelui abdominal slabit si protezarea acestuia cu plasa. In functie de complexitatea herniei, procedeele chirurgicale sunt de anvergura tot mai mare, situatie in care vorbim despre reconstructia de perete abdominal. Gratie utilizarii robotului chirurgical, aceste operatii ofera o recuperare rapida si restabilirea functionalitatii peretelui abdominal.
Inciziile mari, inestetice, absolut necesare in cazul chirurgiei clasice sunt inlocuite de mini-incizii in chirurgia robotica, herniile fiind rezolvate cu mare finite si precizie.

Chirurgia robotica in cadrul MedLife

Sistemul medical MedLife este cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. In fiecare zi sunt puse la dispozitia pacientului profesionalismul, grija si responsabilitatea personalului medical, alaturi de un suport tehnologic de ultima generatie, in conditii impecabile de siguranta si confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *